Dijkhoff: moeder Howick en Lili hoorde 'keer op keer' vonnis uitzetting

AMERSFOORT - Volgens staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft de moeder van Howick en Lili die vanochtend is uitgezet zelf de afweging gemaakt om niet samen met de kinderen te vertrekken. De bewindsman zei in een reactie "op elk moment klaar te staan om te zorgen dat moeder en kinderen zo snel mogelijk kunnen worden herenigd in Armenië".
"Dit is een heel vervelende situatie. De Armeense vrouw in kwestie heeft meerdere procedures gevoerd om in Nederland te blijven. Al deze aanvragen zijn afgewezen waarbij haar telkens is gezegd dat haar verblijf in Nederland niet rechtmatig is en dat zij Nederland dient te verlaten. In 2009 viel dit besluit voor het eerst. Dit is keer op keer door rechtbanken beoordeeld en in orde bevonden. Afgelopen vrijdag nog oordeelde de rechter dat de Armeense autoriteiten de identiteit van de betrokken mevrouw hebben vastgesteld en dat de uitzetting kon doorgaan."
Howick en Lili zijn nog in Nederland. Ze zouden logeren op een adres dat de moeder, die in een uitzetcentrum zat, niet wilde prijsgeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.