IJsselsteinse vakantieweek afgelast vanwege slecht weer: 1800 kinderen naar huis

IJSSELSTEIN - Vanwege de verwachte regen- en onweersbuien stopt de IJVO vandaag eerder dan gepland. Dat meldt de organisatie van de IJsselsteinse vakantieweek. Alle 1800 kinderen moeten opgehaald worden.
"De IJVO stopt vandaag om 13:00 in verband met verwacht noodweer. De kinderen kunnen opgehaald worden bij het wijkbord op het IJVO-terrein. Ook de kinderen uit de oudste wijken dienen opgehaald te worden!", schrijven de vrijwilligers van de organisatie op Facebook.

BEGRIP

De IJVO is een begrip in de regio en is een van de
die ieder jaar in onze provincie georganiseerd wordt. De activiteiten in IJsselstein gaan vanaf morgen weer gewoon door, benadrukt de IJVO. De vakantieweek op de Noord-IJsseldijk duurt nog tot en met vrijdag.
De kinderen vinden het jammer dat de IJVO vandaag letterlijk en figuurlijk in het water valt. "Ik vind het best wel stom, want ik heb alleen kunnen verven en toneelspelen. En mijn zusje heeft zelfs helemaal geen toneel gekregen", laat een jonge deelneemster weten.
Een andere deelnemer begrijpt het wel. "Het is wel jammer, maar ook fijn, want het is niet zo leuk om in het onweer in de hut te zitten."
Op Facebook reageert iedereen begripvol op de keuze van de IJsselsteinse organisatie. "Goed geregeld en een zeer goede beslissing als je het mij vraagt", schrijft Diana. Wendy laat weten: "Goed georganiseerd! Veilig thuis inmiddels."

TIMMERDORP

Ook het Timmerdorp Maarssenbroek houdt de situatie vandaag goed in de gaten. "Het calamiteitenplan is vanochtend succesvol toegepast. Het veld is korte tijd ontruimd vanwege stevige regen. Wellicht vanmiddag weer, we letten erop!", twittert de organisatie.

WEERCODE GEEL

Het KNMI in De Bilt heeft voor een groot deel van het land
afgegeven. Eerder gold dat tot 20.00 uur ook voor de provincie Utrecht, maar dat is bijgesteld tot 17.00 uur.
Tijdens de buien is er kans op onweer, hagel en windstoten. In de loop van de avond trekken de buien naar Duitsland weg.

Een teleurstelling voor de kinderen, maar de ouders begrijpen het wel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.