Instellingen

Opnieuw patiënt overleden na behandeling van natuurgenezeres Kockengen

© RTV Utrecht
KOCKENGEN - Natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen heeft opnieuw een omstreden behandeling toegepast met dodelijke afloop. In februari is een 49-jarige Zweedse vrouw overleden.
Ondanks dat het al eerder mis ging zou de vrouw opnieuw ibogaïne hebben toegediend. Dat gebeurde in Kockengen. Toen de patiënt onwel werd zou Glatt (58) onjuiste info hebben gegeven aan opgeroepen hulpdiensten.
Dat maakt het OM zojuist bekend. Glatt moet zich daarom volgende week voor de rechter melden. Ze is na de dood van haar patiënt naar Duitsland gegaan en daar opgepakt na een Europees arrestatiebevel.

MEDEVERDACHTE

Er is nog een verdachte in de zaak. Het gaat om een buitenlandse man. Tegen hem loopt ook een Europees arrestatiebevel omdat hij nog voortvluchtig is.
In 2014 werd Glatt ook al veroordeeld omdat ze een patiënt verkeerde behandelde. Een Belg kreeg een hartaanval als gevolg van ibogaïne, hij heeft daardoor een deel van zijn zicht verloren.

SNELWEG

Een Zwitserse patiënt van haar is in psychotische toestand
gelopen bij Breukelen. Die man werd geschept door een truck en overleed. De rechter oordeelde later dat niet is bewezen dat Glatt schuld heeft aan zijn gevaarlijke wandeling.

OM
Deskundige

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.