PVV stelt Kamervragen over voorlopige vrijlating "terreurvader" Henk K.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De PVV heeft vandaag Kamervragen gesteld aan de Staatssecretaris en de Minister van Veiligheid en Justitie over de vrijlating van Henk K. uit Bunschoten. De partij vindt dat K. zijn proces in de gevangenis zou moeten afwachten.
De strenggelovige vader van negentien kinderen zat sinds september afgelopen jaar vast omdat hij wordt beschuldigd van ontucht met zijn dochter, mishandeling en vrijheidsberoving.
Vorige week werd bekend dat K. (58) onder voorwaarden voorlopig werd vrijgelaten. Zo moet hij een enkelband dragen, mag hij geen contact opnemen met de vier kinderen die aangifte tegen hem hebben gedaan en moet hij 's avonds en 's nachts thuis zijn en zich melden bij de reclassering.

KETTINGZAAG

De PVV vindt deze voorwaarden niet streng genoeg, zo blijkt uit de vragen. De partij vindt dat een enkelband en een locatie- en gebiedsverbod "deze verdachte er niet van hoeft te weerhouden om wederom een kettingzaag op de keel van zijn kinderen te zetten".
Ook vindt de partij dat "de veiligheid van de slachtoffers van deze terreurvader alleen kan worden gegarandeerd als deze man zijn proces in de gevangenis afwacht".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.