Onkruid hindernis voor hulpdiensten Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Woekerend onkruid in Stichtse Vecht levert zoveel klachten op, dat zelfs de brandweer zich geroepen voelde om in te grijpen. Inwoners zijn boos en de lokale PvdA heeft de onvrede over het groenonderhoud op de politieke agenda gezet.
De brandweer in Maarssen onderbrak vorige week een oefenavond, toen een calamiteitenafrit bij de Hoge Brug onbegaanbaar bleek. Het onkruid stond er zo hoog, dat de ladderwagen er niet langs kon. Medewerkers baanden zich een weg door de taaie planten met gereedschap dat ze in hun voertuig hadden liggen. Een bericht op Facebook leidde al snel tot tientallen negatieve opmerkingen over het gemeentelijk groenbeleid.

NIEUWE GROENAANNEMER

Inwoners van de dorpen van Stichtse Vecht klagen al langer over de manier waarop er wordt gesnoeid en gemaaid en over volle afvalbakken. De klachten zouden zijn toegenomen sinds Stichtse Vecht dit jaar een nieuwe groenaannemer in de gemeente aanstelde.
Fractievoorzitter Maarten van Dijk van PvdA Stichtse Vecht beaamt dat er veel klachten binnenkomen. "Ongekend veel en het gaat met name om de afgelopen periode, sinds de nieuwe groenwerker voor de gemeente actief is. We worden benaderd door bewoners, maar we lezen er ook veel over op sociale media. Dit zijn geen opstartproblemen meer."
Raadslid Mieke Hoek van 50PLUS valt haar collega bij. "Hier in Loenen is het ook drama, vooral in het centrum. En dat zou toch juist het visitekaartje moeten zijn?"

OPENBARE RUIMTE

De raadsfracties van de PvdA en Lokaal Liberaal deden onlangs nog een voorstel om meer geld vrij te maken voor het beheer van de openbare ruimte. Daar was in juni geen politieke meerderheid voor te vinden.
Van Dijk wil nu dat de gemeenteraad direct na het zomerreces met bewoners en de aannemer over het voortwoekerende groen praat en stelt voor om de in 2018 geplande evaluatie van het gemeentebeleid naar voren te halen.

Verslaggever Robert-Jan Booij staat bij berenklauwen in Breukelen.
Ook bij de Loosdrechtse Plassen ziet het er niet goed uit.
Onkruid hindernis voor hulpdiensten Stichtse Vecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.