Extra toezicht in Kanaleneiland voor rellende jongeren

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat extra handhavers inzetten die toezicht moeten houden op een groep overlastgevende jongeren. Dat schrijft het AD.
Volgens de krant hebben de jongeren bij de Beneluxlaan stenen gegooid op voorbijgangers. Agenten hebben vijf boetes uitgedeeld en gesprekken gevoerd met ouders van de daders.
De handhavers gaan vanaf morgen twee weken extra toezicht houden, voornamelijk in het gebied tussen de Beneluxlaan en de Rooseveltlaan.
De vier toezichthouders gaan na de twee weken een rapport opmaken en eventueel worden naar aanleiding daarvan extra veiligheidsmaatregelen genomen.

REACTIE GEMEENTE

Volgens een woordvoerder van de gemeente Utrecht is er geen direct verband tussen de inzet van het flexteam en jeugdoverlast. "Het flexteam wordt ingezet om gericht criminaliteit te voorkomen. Het gaat vooral om buurten met veel woninginbraak, autokraak, fietsendiefstal en vernielingen. Als de handhavers signalen opvangen van jeugdoverlast zullen ze daar uiteraard op acteren, maar dat is niet de reden dat ze worden ingezet."
De inzet van het flexteam wordt bepaald door cijfers van politie en gemeente over een periode van een aantal weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.