Proces tegen 14-jarige verdachte van dood Romy begint

ACHTERVELD - De 14-jarige jongen die Romy Nieuwburg uit Hoevelaken om het leven zou hebben gebracht moet vandaag voor het eerst voor de rechter komen. De tiener uit Lunteren wordt er ook van verdacht dat hij het 14-jarige meisje seksueel heeft misbruikt.
Het lichaam van Romy werd begin juni bij Achterveld in het water aangetroffen. De vondst veroorzaakte een schok, ook omdat in die week de eveneens 14-jarige Savannah werd vermist. Savannah werd twee dagen later dood gevonden en ook in haar zaak wordt een tiener verdacht.
Romy was een leerling van de J.H. Donnerschool in De Glind. Daar kende ze de verdachte van. De jongen heeft bekend dat hij bij haar dood betrokken is.
De pro-formazitting in de Utrechtse rechtbank wordt achter gesloten deuren gehouden, zoals gebruikelijk is bij minderjarige verdachten. Ook de strafmaat is anders dan bij volwassenen die terecht staan. De jongen uit Lunteren hangt als 14-jarige maximaal een jaar jeugddetentie boven het hoofd. Daarnaast kan de rechter nog een verplichte behandeling of jeugd-tbs opleggen.
De advocaat van de verdachte wil tegenover RTV Utrecht nog niets kwijt over de zaak.

Strafrechtdeskundige blikt vooruit op de rechtszaak over de dood van Romy.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.