"Stadsbaantunnel over maximaal een week weer open"

UTRECHT - De Stadsbaantunnel langs de A2 bij Leidsche Rijn gaat over maximaal een week weer open. Dat schrijft wethouder Kees Geldof in een brief aan de gemeenteraad. De betonnen constructie bij de ingang van de tunnel wordt in de tussentijd ingepakt in folie om te voorkomen dat er opnieuw stukken naar beneden komen.
De tunnel werd ruim een week geleden afgesloten omdat er een stuk beton uit de palenconstructie vóór de tunnel in de middenberm lag. Vorige maand werd al melding van dit incident gedaan, maar door een interne communicatiefout heeft deze informatie de tunnelbeheerder nooit bereikt.

OORZAAK

Vorig jaar werd er ook al schade aan de tunnel ontdekt. Volgens de wethouder ontstond die schade doordat water in de constructie was gaan bevriezen. Toen het ijs uitzette, scheurde het beton. De gemeente gaat nu een extern adviesbureau vragen om nader onderzoek te doen naar de schade. Daarna worden eventuele vervolgstappen genomen.
Geldof zegt 'ernstig ontstemd' te zijn over de schade aan het beton van de tunnel die twee jaar geleden is opgeleverd. Verder schrijft hij dat de aannemer van de constructie vlak na het open gaan van de Stadsbaantunnel failliet ging. "Daarmee zal een aansprakelijkstelling geen resultaat opleveren."
Totdat de Stadsbaantunnel weer open is, zet de gemeente verkeersregelaars in op de omleidingsroutes. Voor deze maatregel is gekozen omdat maandag de scholen weer beginnen en er dus veel kinderen in het verkeer zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.