RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gedurfde stunt: deltavlieger springt van studentenflat Utrecht

1/3
UTRECHT -

In Utrecht is vanmorgen een deltavlieger van een gebouw gesprongen. Voor zover bekend is dat in Europa nog niet eerder vertoond.

Voormalig Nederlands kampioen deltavliegen Arne Tanzer koos rond 7.00 uur het luchtruim vanaf De Johanna, een hoge studentenflat op de Uithof. Hij werd bijgestaan door een stuntteam. Voor extra snelheid maakte hij onder meer gebruik van een speciaal aangelegde houten constructie op het dak van het gebouw aan de Bisschopssteeg. Na bijna een minuut landde hij veilig op het naastgelegen grasveld.


HOGER DAN VERWACHT

"Na de start maakte ik meer hoogte dan ik vooraf had verwacht", zegt een euforische Tanzer tegen RTV Utrecht. "Ik moest een extra bocht nemen om hoogte af te bouwen voor ik kon landen. De landing ging uitstekend, precies midden in het veld."

Tanzer zou de vlucht eigenlijk vrijdag al maken, maar toen bleek het weer te slecht. De deltavlieger is naar eigen zeggen nu alsnog de eerste in Europa die vanaf een gebouw is gestart. Hij vroeg daarvoor eerst de nodige vergunningen aan. De gewezen landskampioen wil met de stunt het deltavliegen bekender maken.


JOHANNA

In maart werd vanaf De Johanna al eens een 200 meter lange tokkelbaan gespannen. Studenten zamelden zo geld in voor de Plusbus Erop Uit en de Stichting Leergeld Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -