Instellingen

Stadsplattegronden Utrecht nog steeds onvolledig

LEIDSCHE RIJN - Al sinds 2001 horen Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern bij de gemeente Utrecht, maar nog steeds ontbreken die plaatsen op sommige stadsplattegronden. De VVD in Utrecht eist daarover opheldering van het college.
De kaarten zijn sterk verouderd, maar worden dus nog steeds gebruikt. "In een wijk als Leidsche Rijn waarin veel verandert, moet je zorgen dat informatie actueel en beschikbaar is, ook voor mensen die even geen Google Maps of een andere applicatie gebruiken", zegt VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen.

PARK AND RIDE

Ook mensen in Leidsche Rijn vinden het vreemd dat hun stadsdeel er helemaal niet op staat. "Het is een Park & Ride, dus mensen komen hun auto parkeren en zien gewoon niet waar ze naartoe moeten", vertelt een gebruiker van de P+R Leidsche Rijn aan de Stockholmstraat.
Gilissen heeft de gemeente er eerder dit jaar ook al op gewezen. Toen beloofde de gemeente het door te geven aan de leverancier.
De VVD vindt dat de gemeente dat nog eens moet doen en zo snel mogelijk contact op moet nemen met de leverancier van de kaarten. "Met name voor mensen die al in Leidsche Rijn zijn is het belangrijk, zodat ze weer snel de weg kunnen vinden."

VERGETEN

De gemeente Utrecht trekt het boetekleed aan en laat in een reactie weten dat er eerder dit jaar al
is geweest met de kaartenleverancier. Een medewerker van de gemeente is daarna vergeten de juiste kaart aan te leveren. De gemeente zegt de kaarten alsnog zo snel mogelijk te gaan updaten.

Leidsche Rijn staat niet op de kaart

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.