RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Mogelijk verkeerde man beschoten bij liquidatiepoging Zuilen"

1/3
UTRECHT - De verdachten van de mislukte liquidatie in de Utrechtse wijk Zuilen hebben mei dit jaar mogelijk de verkeerde man beschoten. De politie heeft informatie binnengekregen die dat doet vermoeden, zo bleek vandaag tijdens een voorbereidende zitting.

De officier van justitie wil dat Rudolf M. (30) en medeverdachte Egbert M. (38), die niet bij de zitting aanwezig waren en tijdens verhoren steeds hebben gezwegen, onderzocht worden door een psychiater. Mogelijk lijden ze aan een persoonlijkheidsstoornis. Op 7 november volgt de regiezitting. De verdachten blijven ondertussen vastzitten.

In mei werd in de Edisonstraat een man van dichtbij onder vuur genomen door een schutter met een bivakmuts op en een machinegeweer in zijn handen. Het beoogde slachtoffer rende schreeuwend weg en wist een studentenhuis in te vluchten. Hij bleef ongedeerd, maar was volgens getuigen zo bang dat hij moest overgeven.

De twee verdachten werden even later bij Nieuwerbrug aangehouden dankzij de inzet van een politiehelikopter. De mannen hadden daar in de buurt, bij carpoolplaats Waarder, hun vluchtauto in brand gestoken.

Onduidelijk is nog wat het motief is geweest voor de schietpartij. Verslaggever Peter Knieriem volgde de zitting vandaag voor RTV Utrecht.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht