'Schietende pizzakoerier' hoort 15 maanden eisen voor verboden wapens

UTRECHT - Utrechter Zakaria A., ook wel bekend als 'de schietende pizzakoerier', heeft vanmorgen een gevangenisstraf van 15 maanden horen eisen. Volgens het Openbaar Ministerie bewaarde hij een vuurwapen met munitie onder zijn hoofdkussen en bezat hij daarnaast een verboden alarmpistool.
De 24-jarige A. is een bekende van de politie. Hij werd mei dit jaar gelinkt aan de liquidatie van Ranko Scekic in Overvecht, maar deze verdenking is inmiddels uit het strafdossier gehaald.
Het OM zegt dat A. een hoge straf verdient omdat hij een strafblad heeft en zich eerder niet aan afspraken met de reclassering heeft gehouden. Hij werd in 2015 al eens veroordeeld voor een schietpartij op de Atlasdreef bij een ruzie in het drugsmilieu. A. werkte indertijd als maaltijdbezorger. De officier van justitie zegt dat er gevaar is dat A. opnieuw de fout in gaat.
De verdachte beroept zich in de zaak op zijn zwijgrecht en gaf in de rechtszaal alleen aan dat hij van plan is zijn leven te beteren. Ook zijn reactie op de strafeis was "sprakeloos".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.