RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Star Wars-tentoonstelling komt naar Utrecht

UTRECHT - Na eerdere edities in onder meer Montreal, Londen en Brussel strijkt Star Wars Identities komend najaar neer in Utrecht. De tentoonstelling is vanaf 30 september tot en met 11 maart 2018 te zien in Cinemec en vervangt daar de Harry Potter-expo.

Star Wars Identities bevat onder meer tweehonderd unieke rekwisieten, kostuums en tekeningen. Bezoekers kunnen interactief op zoek gaan naar hun eigen identiteit. De vraag hierbij is: wie zou jij zijn als je een Star Wars held was? Een oude, wijze Jedi Master? Een Twi'lek? Of misschien wel een Ewok met fighter-pilot expertise?

Uitgerust met een audiotour en een RFID polsband ervaart de bezoeker een zogenoemde identity quest waarbij aspecten van het eigen karakter gecombineerd worden met fictieve elementen uit het Star Wars universum. Het verhaal van elk personage uit de sciene fiction-reeks wordt daarnaast verteld aan de hand van originele objecten uit de Lucasfilm Archives.

De collectie in Utrecht is vooral gebaseerd op de zes eerste episodes. Daarnaast komen ook items aan bod uit The Clone Wars en een aantal uit Star Wars Episode VII: The Force Awakens.

De rondreizende expositie begon in 2012 in het Canadese Montreal en kwam in 2014 naar Europa. Na Londen is nu dus Utrecht aan de beurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht