OM meldt nieuwe aangiften tegen verdachte ontucht kinderopvang Partou

DE BILT - Het strafrechtelijk onderzoek naar Bart C. heeft geleid tot een aantal nieuwe meldingen en aangiften tegen de pedagogisch medewerker, meldt het OM. De 27-jarige Utrechter zit al vast voor ontucht met twee minderjarigen op kinderopvang Partou in De Bilt.
Vorige week zijn ouders met kinderen op de opvang ingelicht over het feit dat de medewerker onzedelijke handelingen bij zich zou hebben laten verrichten door twee zusjes. C. heeft het misbruik van de meisjes bekend.
Naar aanleiding van de bijeenkomst heeft de politie meldingen ontvangen van andere situaties waarin mogelijk eerder misbruik heeft plaatsgevonden. Dit heeft geresulteerd in "enkele nieuwe aangiften van vergelijkbare feiten", meldt het OM vandaag in een persbericht.
De zedenrecherche onderzoekt de nieuwe aangiften onder leiding van het Openbaar Ministerie. De nieuwe aangiften hebben betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn met meisjes op dezelfde locatie van Partou als waar het aanvankelijke feit plaats vond, Weltevreden.

VOORARREST

De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die het
met twee weken heeft verlengd. Op donderdag 31 augustus zal de verdachte voor de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland moeten verschijnen. Dan wordt een besluit genomen over verdere verlenging van het voorarrest.

BRIEF AAN OUDERS

Partou heeft ouders vanavond via een brief op de hoogte gebracht van de nieuwe aangiften. Dit gebeurde voorafgaand aan de openbaarmaking van het nieuws.
De kinderopvang heeft speciale pedagogisch medewerkers ingezet voor ouders en kinderen met vragen. De organisatie kreeg veel vragen, ook van klanten van vestigingen elders in het land.
Ongeruste ouders en andere betrokkenen kunnen zich nog altijd bij de GGD melden voor advies of tot de politie als zij een melding willen maken of aangifte willen doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.