FC Utrechtfans reizen 'takke-eind' met auto naar Sint Petersburg

© RTV Utrecht
UTRECHT - Mitch Timman uit Bilthoven heeft er heel wat voor over om zijn favoriete voetbalclub een hart onder de riem te steken. Daarom is hij gisteravond met drie vrienden in de auto gestapt en naar Sint Petersburg vertrokken, waar FC Utrecht donderdagavond zijn tweede play-offwedstrijd van de Europa League speelt tegen Zenit Sint-Petersburg.
"Of ik zin in de reis heb? Eerlijk? Nee, maar goed, het moet, maar het is wel een takke-eind", zegt Mitch lachend. Hij merkte in aanloop naar de play-offs van de Europa League dat het een vrij kostbare zaak is om je favoriete voetbalclub te supporten in het buitenland. Zo ontstond het idee om gesponsord naar de volgende uitwedstrijd te gaan.
"Voor ik het wist had ik een auto en tankpas geregeld, dan ben je al een heel eind. Al doende kregen we ook zakgeld van sponsors en nu lijkt het erop dat we helemaal geen kosten maken", aldus Mitch.

LANGE REIS

Om in Sint Petersburg te belanden, moeten de vrienden bijna 2400 kilometer afleggen. Eerst komen ze door Duitsland, om daarna nog heel Polen, Litouwen en Letland te doorkruisen. In Rusland is het daarna nog een paar honderd kilometer naar het noorden.
Toch heeft het gezelschap dat er graag voor over. "We hebben seizoenen gehad waarin het een stuk minder ging met FC Utrecht. In die periodes zijn we er ook bij geweest en iedere keer hebben we gedacht dat het volgend seizoen beter zou gaan. Dat is tot nu toe ook zo geweest, dus ik kan niet anders dan trots zijn."
Benieuwd waar de FC Utrechtfans momenteel zijn? Via deze link zijn ze live te volgen.
Het team van trainer Erik ten Hag vertrekt vanochtend met het vliegtuig naar Rusland. Vanavond is er een training en een persconferentie. De wedstrijd zelf is morgenavond vanaf 19.00 uur rechtstreeks te volgen op Radio M Utrecht en via ons liveblog.

"Ik kan niet anders dan trots zijn op FC Utrecht"