"Bewondering voor noodkreet thuiszorgmedewerkster"

HOUTEN - De noodkreet van een thuiszorgmedewerker van ZorgSpectrum in Houten, heeft premier Rutte bereikt. Geralda den Ouden liet onlangs via Facebook weten dat haar organisatie al lang kampt met een groot personeelstekort. De premier heeft geantwoord dat er meer geld beschikbaar komt voor ouderenzorg.
Volgens de brievenschrijfster van ZorgSpectrum wordt het nog een uitdaging om ook alle vacatures ingevuld te krijgen. "De mensen die onze hulp zo nodig hebben worden in de toekomst aan hun lot overgelaten. En dit gaat alleen maar veel erger worden nu we in de zorg niet meer aan personeel kunnen komen, want dit is zoals het er nu voor staat meneer Rutte. Bedankt hiervoor!" zo schrijft ze aan de premier.
"Toen ik de brief onder ogen kreeg, dacht ik: dit is een oproep van iemand die zeer betrokken is en vol passie aandacht vraagt voor datgene waarvoor wij staan", zegt bestuurder Vivian Broex van ZorgSpectrum. "Zij benoemt een probleem in de thuiszorg dat zij tegen een enorme werkdruk aanloopt. Wij zetten onze schouders eronder om dat te voorkomen, maar dat lukt niet in alle gevallen."

IMAGO

Volgens Broex is er vooral wat mis met het imago van de sector, waardoor veel mensen niet in de zorg willen werken. "De beeldvorming en het imago van de thuiszorg is een hardnekkig probleem. Ik denk dat zo'n oproep helpt om te laten zien dat het wél leuk is om in de thuiszorg te werken."
Extra geld is dus niet de enige oplossing, denkt Broex. "We moeten blijven inzetten op de beeldvorming en creatief zijn met oplossingen. Maar ook kijken hoe we het vak weer aantrekkelijk krijgen voor bijvoorbeeld jonge mensen."

Vivian Broex (ZorgSpectrum) over noodoproep Geralda den Ouden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.