Instellingen

Claudia de Breij denkt al sinds haar 15e na over Zomergast-fragmenten

© Merlijn Doomernik
UTRECHT - Cabaretière, zangeres, schrijfster en columniste Claudia de Breij is zondag te zien in de laatste Zomergasten van dit seizoen.
"Volgens mij bedenk ik al vanaf mijn vijftiende wat ik zou laten zien als ik ooit in Zomergasten zou zitten", laat de Utrechtse weten op vpro.nl.
"Nu ik éindelijk mag - ik probeer al jaren beroemd genoeg te worden om de eer te verdienen - zijn er een paar klassiekers van vroeger overgebleven waarvan ik nog steeds vind dat iedereen ze moet zien. Toch is er vooral veel dat me recent heeft geraakt, in positieve of negatieve zin. Ik verheug me op drie uur lang met Janine Abbring praten over het leven en wat verder ter tafel komt. Verder ben ik al in keiharde commandotraining om ook bij de ontroerendste beelden niet te gaan huilen."
Vermoedelijk gaat de 42-jarige Utrechtse voor meer kijkcijfers zorgen dan de afgelopen weken.Tot nu toe viel vooral de uitzending met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan in de smaak: bijna één miljoen mensen zetten hiervoor de tv aan.

FRAGMENTEN

De Breij laat in het drie uur durende live-programma fragmenten zien uit de documentaire Get me Roger Stone, over de Amerikaanse gelijknamige spindoctor, die in deze film beschreven wordt als een 'kwaadaardige Forrest Gump'.
Verder deelt ze beelden van cabaretier Wim Kan, zangeres Barbra Streisand en een scène uit de documentaire De Kinderen van Juf Kiet, waarin de makers een jaar lang filmden in de klas van Kiet Engels, die les geeft aan migrantenkinderen. De keuzefilm van De Breij is Antonia (1995) van regisseur Marleen Gorris.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.