Henschotermeer profiteert van eerste zomerse dag in vijf weken

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
WOUDENBERG - Bezoekers van het Henschotermeer genieten van de eerste officiële zomerse dag in vijf weken. "Het loopt nu lekker door en later op de middag verwachten we nog een gezellige drukte", aldus de beheerder van het Henschotermeer.
De vorige zomerse dag van dit jaar was op 19 juli. Rond 16.00 uur vandaag was het in De Bilt zeker 26 graden, genoeg voor het predicaat zomerse dag. In de duinen van Zuid-Holland en in het binnenland van Zeeland, Noord-Brabant en in Limburg kan het zelfs nog warmer worden: tot maximaal 29 graden.
Augustus telt normaal zeven dagen waarop het 25 graden of warmer wordt in De Bilt. Volgens Weeronline gaat de huidige zomer dat niet halen. Mogelijk blijft het deze maand bij maar één zomerse augustusdag. In dat geval gaat de zomer van 2017 de boeken in als de zomer met de minste zomerse dagen in augustus sinds 1993.
Het aantal officiële zomerse dagen deze zomer staat, met woensdag meegeteld, op veertien. Gebruikelijk is 21. Desondanks behoort de zomer van 2017 als geheel dankzij de recordwarmte in juni, nog tot de warmste vijftien zomers ooit gemeten.

Henschotermeer profiteert van eerste zomerse dag in vijf weken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.