Instellingen

Koningin Máxima bij stichting Buurtgezinnen in Amerongen

Koningin Máxima tussen medewerkers van de stichting.
Koningin Máxima tussen medewerkers van de stichting. © RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
AMERONGEN - Koningin Máxima heeft vandaag een bezoek gebracht aan stichting Buurtgezinnen.nl in Amerongen. De organisatie is dit jaar een van de winnaars van een 'Appeltje van Oranje'. De koningin bekeek met eigen ogen wat Stichting Buurtgezinnen.nl precies doet. De prestigieuze prijs kreeg de stichting eerder dit jaar al uit handen van koning Willem-Alexander.
Buurtgezinnen.nl koppelt gezinnen die het moeilijk hebben aan een gezin in de buurt dat hen voor langere tijd wil ondersteunen. De stichting is begonnen in Amerongen en opereert inmiddels ook buiten de provinciegrenzen.

KONINGIN

Voor het bezoek van de koningin werd een uur uitgetrokken. Máxima praatte onder meer met mensen die voor de stichting werken. Zo ging het over de vraag wie voor hulp in aanmerking komt. Ook besprak ze wat de Amerongse stichting met geldprijs van 15.000 euro wil doen.
De koningin combineerde het bezoek met een feest in Utrecht. Daar vierde ze met medewerkers en bewoners van het Bartholomeus Gasthuis het 650-jarig bestaan van de zorginstelling.

APPELTJES

De Appeltjes van Oranje zijn jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. Het thema van dit jaar is 'Krachtige Kinderen'. Organisaties die zich inzetten voor het versterken van kinderen, maakten dit jaar kans op de prijzen.
De andere twee 'Appeltjes van Oranje' van 2017 waren voor de stichting Ervaringsmaatjes van SIZ Twente in Hengelo en Stichting Weekend Academie in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.