Instellingen

Na Amersfoort nu ook zogenaamde wafelverkopers in Zuilen

© ANP
UTRECHT - Er zijn oplichters die zich voordoen als wafelverkopers actief. Eerder liepen de zogenaamde verkopers rond in Amersfoort, nu lijkt de Utrechtse wijk Zuilen het doelwit te zijn.
De verkopers deden zich in Amersfoort voor als studenten aan de bakkersopleiding in de stad. De opbrengst (6 euro per pakje) zou voor de Stichting Downsyndroom (SDS) zijn.
De stichting liet op haar site weten niets van de actie af te weten. "De SDS verkoopt niets aan de deur en houdt geen huis aan huis collectes."
Een verslaggever van RTV Utrecht meldt dat er op dit moment ook een wafelverkoper door Zuilen loopt. "Volgens onze buurtapp is het een oplichter. Het verhaal van de SDS klopt met wat deze 'verkopers' aan de deur zeiden."
Stichting SDS geeft nog een tip mee. "Vraag altijd naar een legitimatie, die moeten de collectanten altijd bij zich hebben. Twijfel je aan de intenties van de 'goede doelen ambassadeur' bij jou aan de deur, meld dit dan zo spoedig mogelijk bij de politie of bij je gemeente. Wees op je hoede."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.