Parkeerbeleid in Veenendaal gaat op de schop

VEENENDAAL - Betaald parkeren in Veenendaal is te ingewikkeld. Dat concludeert het college na klachten van inwoners en gebruikers. Het college stelt de gemeenteraad voor het beleid te vereenvoudigen.
Vooral in het centrum en in de schil daaromheen is de situatie onduidelijk en is er parkeeroverlast. Het college wil daarom de zone-indeling in het centrum en de omliggende straten aanpassen.
Als het aan het gemeentebestuur ligt, wordt in het hele gebied binnen de centrumring betaald parkeren ingevoerd. Ook in de straten daar direct omheen moet worden betaald als er sprake is van overlast. Alleen bewoners en bedrijven met een vergunning kunnen vrij parkeren.

TARIEVEN

Daarnaast kan parkeren op straat volgend jaar iets duurder worden gemaakt, terwijl de tarieven in de gemeentelijke parkeergarages gelijk blijven.
Parkeren in de parkeergarages kost twee euro per uur, maar daar kan voortaan ook per half uur worden betaald. Er komt een digitaal parkeerabonnement voor mantelzorgers, bezoekers en werknemers. Die kunnen daarmee online worden aangemeld.

DUIVENWEIDE

Bij het parkeerterrein Duivenweide verdwijnen de slagbomen en moet voortaan vooraf worden betaald. Het tarief blijft daar 2 euro per uur. De parkeerdruk in de buurt tijdens voorstellingen in theater De Lampegiet wordt hiermee verlaagd, denkt de gemeente.
Tenslotte gaat het college onderzoeken of Veenendaal niet teveel parkeergarages heeft. Als er veel leegstaat kost dat de gemeente namelijk geld.
In september bespreekt de gemeenteraad het voorstel van het college.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.