Ultimatum voor permanente bewoners vakantiepark Soest

SOEST - Inwoners van de gemeente Soest die permanent op een vakantiepark wonen, moeten voor 3 oktober een andere woning zoeken. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. Woensdag zijn de bewoners daarover geïnformeerd.
In februari van dit jaar kondigde de gemeente Soest al aan paal en perk te gaan stellen aan deze vorm van huisvesting. Verschillende bewoners maakten bezwaar en vlak voor de zomer liet de gemeente hen weten dat de voorgestelde datum was uitgesteld.
Uitstel is afstel, hoopten verschillende bewoners, onder wie Rob Overkleeft. Hij woont al jaren op een vakantiepark aan de rand van Soest. "We staan nu echt met tranen in onze ogen bij elkaar", zegt Overkleeft tegen RTV Utrecht. "Op 3 oktober moeten we vertrekken. maar hoe vinden we zo snel een woning? En waar moeten we dat van betalen, op onze huidige woning zit ook een hypotheek."
Veel gemeenten worstelen met permanente bewoning op vakantieparken. Net als andere gemeenten gedoogde Soest jarenlang de discussie. In februari kondigde wethouder Janne Pijnenborg (Soest2000) ook aan dat de bewoners een dwangsom boven het hoofd hangt als ze niet vertrekken. Ook zei ze toen dat handhavers van de gemeente gefaseerd alle vakantieparken zullen gaan controleren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.