Brigitte Kaandorp op Nacht van de Poëzie in Utrecht

UTRECHT - Cabaretière Brigitte Kaandorp gaat optreden tijdens de 35ste Nacht van de Poëzie in Utrecht. Ze is in TivoliVredenburg een van de muzikale acts die de negentien dichters zullen afwisselen. In 1985, vrijwel aan het begin van haar carrière, stond Kaandorp ook al eens op de Nacht van de Poëzie.
De Nacht van de Poëzie is op zaterdag 16 september en duurt van 20.00 uur tot plusminus 03.00 uur. De presentatie is ook dit jaar in handen van Piet Piryns en Ester Naomi Perquin, die eerder dit jaar werd benoemd tot Dichter des Vaderlands.
De poëzievoordrachten worden dit jaar verzorgd door Cees Nooteboom, Dimitri Verhulst, Vicky Franken en nog veel meer Nederlandstalige dichters. De volgorde waarin de dichters en entr'actes tijdens de Nacht van de Poëzie het toneel betreden, blijft traditiegetrouw geheim.

KAANDORP

Naast de vele solovoorstellingen, bestaat Kaandorps carrière uit een reeks van uiteenlopende shows, zoals een musical en een tour met het Metropole Orkest. Ze ontving vele prijzen en onderscheidingen, waaronder de Gouden Harp in 2006 en een koninklijke onderscheiding in 2009.
In 2011 kreeg ze de Annie M.G. Schmidtprijs voor haar lied Lente. Eind 2016 besloot Kaandorp een jaar vrij te nemen, maar het stilzitten bleek niets voor haar. In mei van dit jaar schreef ze, naar eigen zeggen per ongeluk, het Feyenoord-kampioenslied op de melodie van Het Dorp van Wim Sonneveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.