Organisatoren gruwelijke pitbullgevechten vast

AMERSFOORT/SOEST - Een man (33) en vrouw (31) uit Amersfoort en een inwoner (30) van Soest zijn aangehouden voor betrokkenheid bij hondengevechten die op verschillende plekken in Nederland hebben plaatsgevonden.
De vrouw uit Amersfoort en de man uit Soest werden op 5 oktober vorig jaar ook al gearresteerd voor het organiseren van hondengevechten. In totaal werden toen op drie adressen 25 pitbulls - waaronder 11 pups -in beslag genomen. Drie dieren waren gewond.
De verdachten kunnen nu aan meer hondengevechten worden gelinkt. De drie zitten vast en worden verhoord. De politie heeft opnieuw honden (vooral pitbulls) in beslag genomen. Een gedragstest door deskundigen viel niet positief uit voor de dieren. De honden vormden door het gedrag een blijvend gevaar voor de samenleving en zijn daarom gedood. Enkele andere honden doorstonden de onderzoeken wel en zijn te herplaatsen.
Het onderzoek wordt binnenkort afgerond. Het dossier gaat dan naar het Functioneel Parket van het OM voor verdere behandeling van de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.