College Utrecht: financiële basis Careyn niet stabiel

UTRECHT - Het college in Utrecht erkent dat de financiële basis van zorgorganisatie Careyn niet stabiel is. De zorgorganisatie zou in financieel noodweer verkeren.
Dat laat het college weten naar aanleiding van raadsvragen van de SP, VVD, D66 en GroenLinks.
De thuiszorgorganisatie krijgt nog tot 1 september om de problemen binnen het bedrijf op orde te stellen. Careyn zelf stelde eerder in een verklaring dat het "beslist niet zo is dat de komende maand beslissend is voor het voortbestaan".
Careyn biedt door de hele gemeente Utrecht zorg voor ruim duizend Utrechters op meer dan 15 locaties. Ook in de rest van de provincie heeft Careyn zorginstellingen.

INSPECTIEBEZOEKEN

De raad wilde onder andere weten van het college of de gemeente is voorbereid op een faillissement van Careyn en op welke manier de gemeente daar verantwoordelijkheid in gaat nemen. Het college heeft aangegeven dat zorgverzekeraar Zilveren Kruis de gemeente "actief en tijdig informeert wanneer zij signalen heeft dat de zorgcontinuïteit in gevaar kan komen".
Ook laat de gemeente weten dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onaangekondigde inspectiebezoeken gaat houden bij de verpleeghuizen van Careyn. De IGZ controleert of de huizen aan eerder gestelde eisen ter verbetering voldoen.
In de tweede helft van september maakt de IGZ haar oordeel bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.