RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Molen Utrechtse Vogelenbuurt staat nog zeker een jaar stil

UTRECHT -

De molen aan de Utrechtse Adelaarstraat gaat voorlopig nog niet draaien. Het herstel van de wieken begint namelijk pas volgend jaar zomer. Dat schrijft het gemeentebestuur in antwoord op vragen van de VVD.

De molen kon vorig jaar na een langdurige renovatie weer draaien, maar dat was slechts van korte duur. Bij een vergelijkbare molen was sprake van een constructiefout en daardoor zijn er in Nederland tientallen molens uit voorzorg stilgelegd, waaronder die in de Utrechtse Vogelenbuurt.


BETALEN

De VVD wilde onder meer weten wanneer de molen in de Vogelenbuurt weer gaat draaien, wat voor herstelwerkzaamheden er nodig zijn en wie die gaat betalen.

Het college zegt nu dat de constructie van de roeden vervangen moet worden. Utrecht hoeft niet zelf voor de kosten op te draaien. "De kosten zijn nog niet bekend. Inmiddels hebben wij een offerte voor het herstel opgevraagd bij de molenbouwer. De herstelkosten zijn geheel voor rekening van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed."


VOLGEND JAAR

De renovatie begint op z'n vroegst volgend jaar. "We verwachten het herstel te kunnen laten uitvoeren in de zomer van 2018 en de molen kan dan weer draaien in het volgend najaar. Maar dat is mede afhankelijk van de planning van de roedenmaker en molenbouwer", schrijft het college.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -