RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Smartlappenfestival Utrecht gaat door, nieuw bestuur gevonden

UTRECHT -

Het Smartlappenfestival in Utrecht krijgt toch een nieuwe editie. De organisatie vreesde het einde van het jaarlijkse evenement, maar met een nieuw bestuur van ondernemers en een ambitieuze studente is het festival in ieder geval voor dit jaar en mogelijk ook voor de komende jaren veiliggesteld.

Een maand geleden luidde het Smartlappenfestival nog de noodklok. Fred Besselse en Peter Elzendoorn, vanaf het begin de drijvende krachten, hadden aangegeven dat ze het werk wilden overdragen, maar opvolgers dienden zich niet aan. Evenementenbureau Bink startte een campagne en het muzikale trio De Anitaas liep de stad af om aandacht te vragen voor het naderende einde.

De actie had succes. Het nieuwe bestuur bestaat uit Nikki Hagg van Kafé België, Marco Terlou van Lebowski en diverse evenementen op het Domplein, Maarten de Bruin van De Poort, Jozef en Lijn4, Marcel Westerveld van onder meer Hofman en de festivals Fonteyn en Mother's Finest, en studente Malou Albers. De horecaondernemers zijn zelf al jaren deelnemer aan het festival. Albers deed naast haar opleiding ervaring op in diverse commissie- en bestuursfuncties in het studentenleven.

Bestuurslid Marco Terlou voelde zich direct geroepen toen de noodkreet klonk. Een eind aan het festival was ondenkbaar, zegt hij tegen RTV Utrecht. "Het bestaat al ruim twintig jaar en ik doe er zelf ook al zeventien jaar aan mee. Er komt publiek van divers pluimage. Van jong tot oud, van vuilnisman tot advocaat staat bij wijze van spreken op de bar te dansen. Ik noem het altijd het Utrechts carnaval."

De eerste belofte die de verse bestuursleden doen is dat er van 17 tot en met 19 november weer een Smartlappenfestival in de binnenstad van Utrecht is. Ook gaat de nieuwe organisatie op zoek naar nieuwe manieren om sponsorgeld binnen te halen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -