RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamp Amersfoort krijgt 100.000 euro voor verdere uitbreiding

AMERSFOORT - Kamp Amersfoort krijgt een fors bedrag om een ondergrondse tentoonstellingsruimte aan te leggen. Een stichting die geld geeft om cultureel erfgoed te behouden heeft een ton toegezegd, mits het herinneringscentrum nog genoeg andere sponsors weet te vinden.

De schenking komt van stichting Dioraphte, een fonds dat goede doelen in Afrika en in Nederland steunt. De bouw en de inrichting van de tentoonstellingsruimte is onderdeel van de totale uitbreiding van Kamp Amersfoort. Eerder financierde het herinneringscentrum al een grote verbouwing met hulp van de Postcodeloterij, het vfonds, de provincie en de gemeenten Amersfoort en Leusden. Daarmee kan het Kamp de binnenplaats groter maken, een paviljoen oprichten en het bezoekerscentrum uitbreiden.

STAP VERDER
Directeur Willemien Meershoek van Kamp Amersfoort is blij dat nu ook voor de tweede fase het eerste geld bijna binnen is. "Dat is weer een stap verder", zegt ze tegen RTV Utrecht. "Het is altijd belangrijk dat je de eerste toezegging hebt, omdat in de praktijk altijd blijkt dat anderen dan sneller zullen volgen." In totaal gaat het opleveren van de nieuwe tentoonstellingsruimte 1,9 miljoen euro kosten.

Kamp Amersfoort was tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de belangrijkste concentratiekampen in Nederland. De Duitsers zetten er meer dan 35.000 Nederlanders vast en fusilleerden meer dan driehonderd gevangenen, veelal verzetsmensen. Tienduizenden mensen werden doorgevoerd naar kampen in Duitsland, waar veel van hen alsnog om het leven kwamen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -