Instellingen

Celstraffen geëist voor mishandeling portiers in Amersfoort

© Lex van Lieshout, ANP
AMERSFOORT - Twee verdachten van de mishandeling van portiers in het Amersfoortse nachtleven hangt een celstraf van twee jaar boven het hoofd. Ze worden verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging bij poppodium Fluor aan de Oliemolenhof, in mei.
De 25-jarige man uit Amersfoort en 27-jarige man uit Weesp hoorden die straf vandaag tegen zich eisen door de officier van justitie. Van de twee jaar gevangenis zijn zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.
Tegen een derde verdachte, een 24-jarige Amersfoorter, is een taakstraf van 200 uur geëist voor openlijk geweld en mishandeling. Bovendien wil het OM dat de man een voorwaardelijke celstraf van twee maanden krijgt, met een proeftijd van twee jaar.

AANHOUDING

De drie verdachten wilden in mei 's nachts naar binnen bij de zaal nadat ze eerder op de avond al buiten waren gezet. Door de weigering ontstond een
, waarbij de drie portiers letsel opliepen aan hoofd en benen. Twee van de drie portiers moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Ze vluchtten weg bij het zien van de politie. Ze konden in de directe omgeving worden aangehouden. maar niet zonder slag of stoot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.