RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Autodealers en garages doen weer goede zaken

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Het gaat weer goed in de autobranche. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Automonteurs zetten zo'n 4 procent meer om en de verkoop van personenauto's steeg zelfs met 7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dat merken ze bij de autodealer in Veenendaal. "Eigenlijk vanaf vorig jaar zie je een positieve tendens", zegt Bert de Kroon van de Vallei Auto Groep. "Dit jaar zie je dat alles met de bijtelling weer normaal geworden is en daardoor merkt iedereen dat het beter gaat. Daarnaast gaat het natuurlijk economisch ook weer beter."

Bij garage van der Wind in Utrecht hebben ze het ook veel drukker. "Mensen geven het geld weer uit, en je hebt een inhaalslag van mensen die hun reparaties hebben uitgesteld", vertelt eigenaar Jacco van der Wind.

Tijdens de economische crisis hadden de autoservicebedrijven het nog zwaar, maar nu gaat het beter. Inmiddels nadert de omzet van de garages zelfs weer het niveau van voor de crisis. Sinds 2008 was de omzet in het tweede kwartaal niet zo hoog.

Meer klanten betekent ook dat er weer meer personeel moet worden aangenomen. En dat is wel een probleem voor veel autobedrijven. De Wind: "Iedereen die het naar z'n zin heeft en het goed doet blijft zitten waar hij zit. Daarnaast is de instroom van nieuwe leerlingen laag". De Kroon: "Klanten komen beter voorbereid de winkel binnen. Daarom heb je ander soort personeel nodig. Goede mensen vinden is lastig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht