Utrecht kan meeste zonnestroom leveren

UTRECHT - Utrecht scoort goed met de levering van zonnestroom. Huishoudens en bedrijven in de gemeente kunnen het meeste zonne-energie leveren in het verzorgingsgebied van netbeheerder Stedin. Amersfoort staat samen met Den Haag op een gedeelde tweede plek.
Als je kijkt naar het aantal inwoners in een gemeente, dan scoren ook andere Utrechtse gemeenten goed. Houten en Woerden staan ook in de top tien "geregistreerd vermogen zonnepanelen per gemeente in Stedin-gebied".
Stedin is netbeheerder voor gas en elektriciteit in Zuid-Holland, Utrecht, Amstelland, Kennemerland en Noordoost Friesland. Het bedrijf constateert nu dat het vermogen van daken met zonnepanelen in de Randstad met 25 procent is gegroeid in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Nog nooit groeide het vermogen volgens de netbeheerder zo hard.

GOEDKOPER

"Doordat zonnepanelen steeds beter en goedkoper worden en het economisch goed gaat in Nederland, groeit het aantal daken met zonnepanelen ieder jaar weer harder", zegt Joep Weerts, directeur Klant & Markt bij Stedin. "Dat is goed nieuws, want het brengt de uitstoot van CO2 omlaag en draagt bij aan een duurzamer Nederland."
Bij Stedin is van ruim 78.000 huishoudens in Zuid-Holland en Utrecht bekend dat zij zonnepanelen hebben. Daarnaast hebben ook 450 grotere installaties zich geregistreerd.

REGIO

Onze regio is goed vertegenwoordigd in de top tien van netbeheerder Stedin. Naast Utrecht en Amersfoort staan ook Houten, Woerden en Utrechtse Heuvelrug erin. Houten staat op plek 7, Woerden op 9 en Utrechtse Heuvelrug op 10.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.