Utrechtse plofkrakers gepakt in Venlo

UTRECHT - De politie in Venlo heeft twee Utrechters ingerekend die worden verdacht van het plegen van een plof- en ramkraak in Duitsland. Agenten hebben daarbij het vuur geopend. Later werd in Utrecht nog een derde verdachte aangehouden.
De verdachten kwamen in beeld bij een grootschalig onderzoek naar plof- en ramkraken in Nederland en Duitsland. Zij hadden in een garagebox in Venlo een gestolen auto gestald. Toen de verdachten afgelopen nacht terugkwamen van een mislukte plofkraak in de omgeving van de Duitse plaats Bottrop, werden ze bij de garagebox opgewacht door een arrestatieteam.

GEWOND

Agenten openden het vuur nadat de twee Utrechters volgens de politie probeerden in te rijden op het arrestatieteam. De banden van de auto werden lekgeschoten en een verdachte werd uitgeschakeld met een zogenoemde beanbag. Dat is een soort zakje gevuld met zand die niet als een kogel het lichaam binnendringt, maar wel een flinke klap uitdeelt. Het hoort bij de standaarduitrusting van een arrestatieteam, aldus een politiewoordvoerder. Een verdachte raakte daardoor lichtgewond.
De drie aangehouden verdachten zijn 31, 32 en 35 jaar oud. De arrestaties maken volgens de politie deel uit van een grotere operatie en het onderzoek is nog in volle gang.

PLOFKRAKEN

Het is niet bekend of de verdachten banden hebben met de zogeheten
. Dat is een groep van zo'n 300 verdachten in de omgeving van Utrecht en Amsterdam. De leden van de groep houden zich bezig met het plegen van plofkraken in onder andere Duitsland en hebben daarbij een voorliefde voor het gebruik van supersnelle Audi's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.