Woerdenaren uit woning gered na brand bestelbusje op oprit

WOERDEN - Een bestelbusje is afgelopen nacht uitgebrand aan de Lekoord in Woerden. Twee bewoners zijn door de politie uit de naastgelegen woning gered.
De brand ontstond rond 02.45 uur aan de voorkant van het busje, dat geparkeerd stond op de oprit van het huis. De brand sloeg niet over naar de woning, maar er kwam wel veel rook naar binnen.
Agenten ter plekke begrepen dat er mogelijk nog personen in de woning aanwezig waren, waarop de achterdeur is geforceerd. Een oudere vrouw in een rolstoel en een jongere man zijn succesvol naar buiten gebracht. Bij de reddingsactie hebben de agenten rook ingeademd. Ze zijn, evenals de bewoners, gecontroleerd op rookinhalatie. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
De brandweer heeft de brand vrij snel kunnen blussen. Door de rookontwikkeling hebben de bewoners niet thuis kunnen slapen. Het bestelbusje is total loss. Politie gaat niet uit van brandstichting, maar van een technisch mankement. De eigenaar meldt dat hij het voertuig rond 23.15 op de oprit geparkeerd had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.