Instellingen

NS waarschuwt voor topdrukte in september: "Staan in de spits hoort erbij"

UTRECHT - De NS waarschuwt voor vertraging en drukte. September is vaak de drukse maand van het jaar op het spoor, omdat Nederlanders weer terugkomen van vakantie en veel studenten weer naar school moeten.
Het spoorbedrijf verwacht in september meer dan 35 miljoen reizigers te vervoeren en heeft daarom verschillende maatregelen getroffen. De NS heeft nu tweehonderd meer rijtuigen beschikbaar dan in september vorig jaar, in totaal 2.750 rijtuigen. Die worden ingezet op drukke trajecten om treinen te verlengen.
Ondanks de maatregelen waarschuwt topman Roger van Boxtel wel voor vertraging en drukte. "In het drukke Nederland hoort staan in de spits erbij, net zoals de files op de weg."

INVESTERINGEN

Hij benadrukt dat het bedrijf voor 2,5 miljard euro in treinen investeert. Omdat het de komende jaren in de spits nóg drukker wordt, en alleen het regelen van extra treinen niet genoeg is, pleit Van Boxtel voor meer investeringen in de infrastructuur.
Vanaf 6 september test NS elke woensdag op het drukke traject Amsterdam-Utrecht-Eindhoven de tienminutentrein, een operatie waarmee tussen deze steden elke tien minuten een intercity rijdt. Daarmee zijn 15 procent meer reizigers te vervoeren.

"Reken maar niet op een zitplek."
Niet iedereen kan buiten de spits reizen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.