Met uitzetting bedreigde Lili en Howick uit Amersfoort gevonden

AMERSFOORT - De ondergedoken kinderen Lili en Howick zijn gevonden. Hun Armeense moeder is twee weken geleden uitgezet naar Armenië. Ze zijn inmiddels ondergebracht op een andere onbekende locatie.
Lili (11) en Howick (12), die opgroeiden in Amersfoort, waren afgelopen weken ondergedoken. Volgens de voogdij-instelling Nidos is deze organisatie benoemd als voogd over de kinderen.
Nidos is vrijdag met de kinderen in contact gekomen en heeft ze vervolgens op een veilig adres ondergebracht.

GOEDE GEZONDHEID

"De kinderen verkeren in goede gezondheid en maken het naar omstandigheden goed", zegt de organisatie. "De komende periode zal onderzocht worden wat er verder met de kinderen moet gebeuren."
Defence for Children hoopt dat Nidos zoveel als mogelijk zal handelen in het belang van de kinderen. Ook willen ze dat de situatie van de moeder in het onderzoek wordt betrokken.
De uitzetting van de moeder zorgde voor veel opschudding omdat ze zonder haar kinderen op het vliegtuig werd gezet.

HERENIGING MET MOEDER

Howick en Lili worden niet direct uitgezet naar Armenië nu bekend is waar ze zijn. Dat heeft het ministerie van Justitie laten weten. Eerder zei staatssecretaris Dijkhoff al dat hij
zet om ervoor te zorgen dat Lili en Howick zo snel mogelijk met hun moeder worden herenigd in Armenië. Onduidelijk is nog wanneer dat gaat gebeuren.

Verslaggever Peter Knieriem over de met uitzetting bedreigde Lili en Howick.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.