Slachtoffers overval seniorencomplex Zuilen nog flink overstuur

UTRECHT - In seniorencomplex De Dame in Zuilen is de gewelddadige overval van gisteravond het gesprek van de dag. "Je denkt dat je veilig woont hier", zegt bewoonster Aly.
Ze zit samen met buurvrouwen Nannie en Wil in de ontmoetingsruimte van het compex aan de Prinses Irenelaan. "Iedereen is overstuur," zegt Wil.
In het seniorencomplex wonen ouderen zelfstandig. En omdat veel bewoners een rollator of scootmobiel hebben zijn de deuren van het pand daarop ingesteld.

DEUR AUTOMATISCH OPEN

Beheerder Peter Aarsman denkt dat de twee daders via de deur voor de scootmobielen naar binnen zijn gegaan: "De deur gaat met een sleutel automatisch open en blijft nog wel eventjes openstaan. Dat schept een gelegenheid."
In het gebouw hangen camera's en ook worden bewoners attent gemaakt op babbeltrucs. Maar welke maatregelen tegen dit soort overvallers werken, weet Peter ook niet.

OP DE GROND GEGOOID

De
is er hardhandig aan toe gegaan. Twee mannen kwamen de woning binnen en gooiden zowel de bejaarde man als vrouw op de grond. "Dat is het nare van het verhaal", zegt een politiewoordvoerder. "Helaas konden ze zich niet verweren." Wat de daders hebben meegenomen is niet bekend.
De slachtoffers van de overval zijn flink overstuur, zegt Peter Aarsman. "We hebben ze geadviseerd om eerst even op rust te komen."
De politie vraagt getuigen zich te melden, maar gezien het tijdstip waren veel bewoners al naar bed. Wil had niets door tot ze de politie zag "Het was al laat, ik stond in mijn nachtjapon en ben niet buiten geweest.

"Iedereen is overstuur."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.