Instellingen

Bouchra Dibi kandidaat-lijsttrekker PvdA Utrecht

Bouchra Dibi.
Bouchra Dibi. © Pvda Utrecht
UTRECHT - PvdA-raadslid Bouchra Dibi heeft vanavond haar kandidatuur als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt.
Net als voor de enige andere kandidaat tot nu toe, Gadiza Bouazani, geldt voor Dibi dat ze na haar huidige derde termijn niet meer in aanmerking komt voor een rol als raadslid in Utrecht. Voor een raadslid dat tot lijsttrekker gekozen wordt bieden de PvdA-regels een uitzondering.
"Ik wil met de PvdA het vertrouwen van de bewoners in de wijken terugwinnen," laat Dibi aan RTV Utrecht weten. "Ik zie ook in Utrecht een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk, tussen sociale huur en het dure segment, tussen hoog- en laagopgeleid. Ik denk dat ik de meest geschikte kandidaat ben om die kloof te verkleinen, omdat ik dicht bij de mensen sta. Als er een kloof gedicht moet worden, moet je verbindingen maken."
Het Utrechtse raadslid geeft aan dat ze een eventuele nominatie van een derde, jonge kandidaat toe zou juichen. Gegadigden hebben nog tot 31 augustus om zich op te geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.