Instellingen

Amersfoorter staat terecht in grote wapenzaak

AMERSFOORT - In Utrecht staan vandaag zeven verdachten voor de rechtbank op verdenking van het bezit en verhandelen van wapens. De verdachten komen uit Amersfoort, Amsterdam, Almere en Kampen.
De politie kwam de wapenbende op het spoor doordat de politie infiltreerde in de groep. Wat de rol van die undercoveragent precies was, werd vanochtend in de rechtbank nog niet duidelijk.
De Amersfoortse verdachte is de 43-jarige Vincent B. Hij wordt verdacht van het handelen in wapens en munitie. Ook staat hij terecht vanwege deelname aan een criminele organisatie. Vandaag wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld, het gaat om een pro-formazitting.
"Bij een zaak als deze met veel advocaten is een lange inhoudelijke behandeling nodig. De rechtbank denkt dat de inhoudelijk behandeling een week duurt", meldt verslaggever Jiri Glaap die in de rechtbank aanwezig is.
In de zaak zit alleen nog hoofdverdachte Michael K. uit Almere in hechtenis. De advocaat van hem vroeg de rechter om vrijlating van zijn cliënt. Volgens hem is de kans op recidive erg laag. "Dat moet zelfs de officier zien." Ook zit hij al tien maanden vast en is het onderzoek nog steeds niet afgerond, betoogde de advocaat.
De officier van justitie ging daar niet in mee. De rechter beslist later of K. vrijkomt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.