Instellingen

Aanklacht in zaak-Savannah verzwaard: geen doodslag maar moord

Savannah (14).
Savannah (14). © RTV Utrecht / Rik Dogger
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De verdachte in de zaak van de overleden Savannah uit Bunschoten wordt verdacht van moord. Aanvankelijk verdacht het OM hem van doodslag, maar die beschuldiging is gewijzigd.
Het OM benadrukt dat het onderzoek naar de zaak nog niet is afgerond. De aanklager heeft nog veel vragen over wat er precies gebeurd is met de 14-jarige Savannah.
De 16-jarige verdachte uit Den Bosch moet vrijdag 8 september voor het eerst voor de rechter verschijnen. Dan staat een pro-forma-zitting op het programma. Die is achter gesloten deuren omdat de verdachte minderjarig is.

INTERNET

Het besluit om de verdenking van doodslag te wijzigen in moord komt vooral voort uit onderzoek naar internetverkeer. "Dat heeft meer bewijs jegens de verdachte opgeleverd", schrijft het OM in een persbericht.
De politie zocht vorige maand ook naar sporen in de Bunschotense sloot waar Savannah dood werd gevonden. Maar dat onderzoek leverde niets op. Er werd specifieke gezocht naar de telefoon en portemonnee van het meisje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.