RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vergeten Korea-oorlog nu ook in NMM te zien

SOESTERBERG -

In het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is nu ook een vaste expositie te zien over de Korea-oorlog. Dat gebeurde na kritiek van veteranen, aldus de NOS.

Er was lange tijd ophef omdat er helemaal niets over de bloedige oorlog in het museum te zien was. Er is nu ruimte gecreëerd door andere exposities dichter op elkaar te zetten. Er is nu één vitrine ingericht.


OORLOG

De Korea-oorlog, die woedde tussen 1950 en 1953, wordt ook wel de vergeten oorlog genoemd omdat er weinig aandacht voor was. Volgens veteranen was dat onterecht.

Het NMM is nu overstag en erkent dat er veel eerder aandacht voor had moeten zijn. Ook omdat Nederland een groot aandeel had in de strijd.

"De Korea-oorlog is een heftige oorlog, een bloedige oorlog. Er zijn veel Nederlanders bij omgekomen. Er waren 123 gesneuvelden en er werden 5000 Nederlanders uitgezonden. Dat zijn nogal aantallen, dat rechtvaardigt echt wel wat aandacht", aldus conservator Alfred Staarman van het NMM.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -