Instellingen

Burgemeester sluit huis natuurgenezeres Kockengen

KOCKENGEN - Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht heeft de woning van natuurgenezeres Sara Glatt in Kockengen gesloten en verzegeld. Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij in het pand aan de Industrieweg eerder dit jaar. Het huurhuis gaat nu voor drie maanden op slot.
De politie trof de 195 hennepplanten al aan bij een controle op 3 februari. Bij die controle werd ook het lichaam gevonden van een 49-jarige Zweedse vrouw, die mogelijk is overleden door behandeling met de hallucinogene drug ibogaïne. De natuurgenezeres zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en de politie is nog op zoek naar haar Ierse huisgenoot. Sara Glatt is al eerder veroordeeld voor de gevolgen van de omstreden therapie.

ONDERZOEK

De burgemeester gaat nu pas tot sluiting van het pand over, omdat eerst het politie-onderzoek afgerond moest worden. Witteman noemt de sluiting van het huurhuis een signaal dat het professioneel kweken van hennep niet wordt getolereerd.
"Hennepkwekerijen trekken vaak criminele personen aan, zijn brandgevaarlijk en leveren overlast op voor de woonomgeving. Als gemeente handhaven wij hier dan ook op", zegt hij in een toelichting op de sluiting van de woning. "We pakken hennepkwekers hard aan door maatregelen te nemen zoals sluiten van panden om herhaling in het zelfde pand te voorkomen."

DRUGSCRIMINALITEIT

De gemeente Stichtse Vecht werkt bij de aanpak van drugscriminaliteit samen met de politie en het Openbaar Ministerie. Witteman benadrukt dat de maatregel om het huis op slot te zetten los staat van de strafrechtelijke vervolging van Glatt en haar huisgenoot voor de dood van de Zweedse vrouw.
De woning aan de Industrieweg is nu leeg en blijft gesloten tot 29 november 2017. Tot die tijd is het voor iedereen verboden het pand te betreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.