Instellingen

Politie nog altijd op zoek naar daders overval Houten

HOUTEN - De politie is op zoek naar meer tips over een mislukte overval op de ING-bank in Houten, begin dit jaar. De zaak is eerder aan bod geweest in Bureau Hengeveld, maar de daders zijn nog altijd spoorloos.
De politie probeert het via Opsporing Verzocht nog een keer.

GELE HESJES

Dinsdagmiddag 10 januari kwamen
met felgele hesjes de bank aan Het Rond binnen. Ze probeerden de deur achter de geldautomaten open te maken. Een geldloper was daar bezig de lades te vullen. Toen ze doorkregen dat het niet ging lukken gingen ze ervandoor.
Verschillende voorbijgangers zien hoe de daders na de overval onder het spoorviaduct doorrijden, langs het gemeentehuis. Daarna zijn ze vermoedelijk allebei een andere kant op gegaan. Omstanders filmden de vlucht.

GETIPT

De politie gaat er vanuit dat iemand de overvallers heeft gewaarschuwd toen het geldtransport bij de bank arriveerde. Mogelijk is het opgevallen dat iemand de bank in de gaten heeft gehouden die dag of de dagen ervoor.

INDRUK

De overval heeft behoorlijk wat indruk gemaakt op de mensen die in de bank aanwezig waren. En uiteraard ook op voorbijgangers die gewoon langsliepen en door een van de overvallers een pistool op zich gericht kregen. Voor een medewerkster van de bank is het zelfs zo erg dat ze nu, ruim een half jaar later, nog steeds niet in staat is om te werken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.