Instellingen

UMC organiseert cursus over kinderlichaam

UTRECHT - Vier studenten van het UMC Utrecht organiseren vanaf vandaag een gezondheidscursus over het kinderlichaam. De cursisten leren hoe het lichaam van een kind werkt en welke factoren een rol spelen bij gezondheid en ziekte.
"De cursus is bedoeld voor iedereen, er is geen medische voorkennis vereist en de leerstof is zo toegankelijk mogelijk gemaakt", vertelt student en bestuurslid Felicia Kosasi van de gezondheidscursus. "We gaan onder meer dieper in op de anatomie en hoe een eicel zich tot een baby ontwikkelt. Maar we vertellen ook hoe hartafwijkingen kunnen ontstaan."

EDUCATIE

Doel van de cursus is om de deelnemers op een interactieve manier iets te leren. "Maar de kennis zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld ouders beter het gesprek aan kunnen gaan als ze in contact komen met zorgverleners", aldus Kosasi.
"De huidige gezondheidszorg is steeds meer gericht op een gelijkwaardige rol. De patiënt wordt gevraagd actief deel te nemen aan het proces, want uiteindelijk is de patiënt degene die de keuze maakt."
De cursus zit bijna vol, maar wie nog interesse heeft, kan zich tot vanmiddag 13.00 uur aanmelden via de website van het UMC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.