Instellingen

Bizarre vrachtwagencrash: verbindingsweg Utrecht weer open

UTRECHT - De verbindingsweg in Utrecht van de A2 naar de A12 richting Den Haag is weer open. Vanochtend crashte daar een vrachtwagen, die vervolgens tussen de palen van de fly-over terechtkwam. Het verkeer heeft de hele ochtend last gehad.
Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur. Een half uur later stond er al ruim 10 kilometer file rond de verbindingsweg, meldde de VerkeersInformatieDienst (VID). Aanvankelijk leek de verbindingsweg rond het middaguur weer open te gaan, maar de herstelwerkzaamheden duurden langer dan gedacht.
De VID sprak eerder vanochtend van een 'bizar ongeluk'. Vermoedelijk is de vrachtwagen geschaard, tegen de vangrail beland en tussen de palen van de fly-over terechtgekomen. Volgens ooggetuigen van het ongeluk werd de vrachtwagenchauffeur afgesneden door een busje, waarna hij de macht over het stuur verloor. De bestuurder zou niet gewond zijn geraakt.
Rijkswaterstaat had schermen geplaatst om een kijkersfile te voorkomen. Maar dat was tevergeefs. Zelfs omleidingsroutes waren vanochtend druk: verkeer dat vanuit Utrecht de A12 op wilde, moest veel geduld hebben.

VID: Bizar ongeluk op verbindingsweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.