Bijna-aanrijding op 'onveilige' 't Goylaan gefilmd

UTRECHT - Het vernieuwde kruispunt op de 't Goylaan is volgens veel automobilisten onveilig geworden. Een van hen publiceerde op Facebook een video van een bijna-aanrijding.
Op de dashcambeelden is te zien hoe een auto de haaientanden volledig negeert. Waarschijnlijk denkt de bestuurder dat hij op een rotonde rijdt en daarom voorang heeft. De automobilist met de dashcam, die ruim veertig kilometer per uur rijdt, moet hierdoor vol in de remmen.

GEEN INCIDENT

"'t Goylaan is er niet veiliger op geworden!", schrijft hij bij de video. Hij krijgt bijval van veel anderen. "Dit is geen incident maar gebeurt meerdere malen per dag", stelt een buurtbewoner. "Verkeerslichten zouden dit kunnen voorkomen. Of gewoon de oude situatie."
De straat werd ongeveer een jaar geleden onder handen genomen. Sindsdien is er veel kritiek. De 't Goylaan is heringericht als onderdeel van het plan om het autoverkeer in de binnenstad te ontmoedigen en hierdoor staan er vaak files.

VOORRANG

Ook de veiligheid is dus in het geding gekomen, stellen automobilisten die regelmatig in de straat rijden. "Ik dacht ook voorrang te hebben, maar had het niet en ik had de haaientanden niet zo gauw gezien doordat ik ook op het overige verkeer moest letten. Gelukkig ging het toch nog goed", zegt een van hen.
Onderzoekers hebben de zogenoemde stadsboulevard onlangs bekeken. Zij zeggen dat meer snelheidsbeperkende maatregelen zouden helpen om de veiligheid te verbeteren.

Bijna-aanrijding op 't Goylaan gefilmd. (Video: Marco Bos)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.