RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oververhitte woningmarkt: VolkerWessels ziet rekening vaklui stijgen

AMERSFOORT - De rekening voor de inhuur van specialisten valt voor bouwbedrijf VolkerWessels steeds hoger uit. Het Amersfoortse bedrijf profiteert volop van de aantrekkende woningmarkt. Keerzijde is dat voor metselaars en timmerlui die moeten worden ingehuurd, meer moet worden betaald. Deze zijn namelijk steeds moeilijker te vinden en ook materialen zijn duurder geworden.

Over de exacte extra kosten liet topman Jan de Ruiter van het bouwbedrijf zich vandaag in een toelichting op de halfjaarcijfers niet uit. VolkerWessels sloot het eerste halfjaar af met een winst van 36 miljoen euro op voortgezette activiteiten. Dat betekende een stijging met liefst 112 procent ten opzichte van een jaar eerder.


BOTTLENECK

Volgens De Ruiter blijven de vooruitzichten voor het bouwbedrijf goed. De economische ontwikkelingen zijn volgens hem gunstig en ook de rentestructuur zal niet snel veranderen. De "bottleneck" qua bouwprojecten zit hem volgens hem vooral in het vergunningentraject bij gemeenten.

In Nederland moeten jaarlijks 80.000 tot 100.000 woningen worden gebouwd om aan de vraag te voldoen. "Aan dat aantal komen we nog niet", aldus De Ruiter.


BRITSE POND

Over de hele breedte zaten de resultaten van VolkerWessels in de lift. In het Verenigd Koninkrijk werden de financiŽle prestaties van het bouwbedrijf gedrukt door de waardedaling van het Britse pond.

Ook kampte het bedrijf met vertragingen bij projecten. Wel heeft VolkerWessels fors meer Britse opdrachten op de plank liggen dan een jaar eerder.


DOSSIER

RTV Utrecht besteedt veel aandacht aan de overspannen woningmarkt in de regio. Alle artikelen over het onderwerp zijn hier gebundeld.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht