Instellingen

Misbruik op Houtense bouwplaats ontdekt dankzij camerabeelden

HOUTEN - Een Utrechter die verdacht wordt van seksueel misbruik van zijn 4-jarige nichtje is opgepakt dankzij opnames van een bewakingscamera. De beelden werden op Eerste Paasdag gemaakt op een bouwterrein in Houten. Dat blijkt vandaag tijdens de rechtszaak.
Toen beveiligers het misbruik ontdekten, werd direct een zeer grote zoekactie gestart naar de man. "Er werd een helikopter ingezet, een burgernetoproep gedaan en er volgde een groot buurtonderzoek. Omdat niet bekend was wie de man en het meisje waren, werd haar foto getoond op 23 scholen en de foto van de man werd verspreid onder alle zedenafdelingen van de politie landelijk", zegt het Openbaar Ministerie.

ONTKEND

Uiteindelijk zag een agent de man lopen in Utrecht en is hij opgepakt. Hij heeft het misbruik lang ontkend. "Gevraagd naar de bewuste dag en plek zei hij dat hij moest plassen en dat het meisje op afstand stond. Pas toen hij werd geconfronteerd met de beelden, bekende hij dit feit."
In het politieverhoor vertelde het meisje dat het wel vaker was gebeurd, zegt het OM. "Het misbruik zou twee keer hebben plaatsgevonden als het meisje bij haar oom en tante thuis was, als haar tante stond te douchen of naar de winkel was. Ook zou haar oom haar een aantal keren hebben betast. Geconfronteerd met deze verklaring gaf de verdachte aan dat dit dan wel kon kloppen, hij dacht dat ze het vergeten zou zijn."

DOORGAAN

Volgens het OM is het een ingrijpende zaak voor het slachtoffer. "Wat zou er gebeurd zijn als er geen camera had gehangen. En als hij niet zou zijn aangehouden, zou het misbruik dan door zijn gegaan."
Het OM eist nu een gevangenisstraf van een jaar en acht maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Ook wil het OM dat de man zich verplicht laat behandelen en niet meer in de buurt van zijn nichtje komt. De uitspraak is over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.