Politiebonden dreigen met acties over pensioen

PROVINCIE UTRECHT - De politievakbonden dreigen met acties als er geen betere pensioenregeling komt. De politiebonden, waaronderde ACP in Leusden, schrijven dat in een brandbrief aan de informateur en de formerende politieke partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.
De vakbonden willen dat er ruimte komt voor een betere pensioenregeling in het regeerakkoord, op het gebied van geld en leeftijd. Zo niet, dan wordt er naar acties en werkonderbrekingen gekeken. Eind dit jaar beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de politie.

VERDIENDE LOON

De afgelopen jaren is de pensioenleeftijd voor agenten steeds verder omhooggegaan. Tot 2013 konden volgens de vakbonden uitvoerende politiemensen op hun zestigste stoppen met werken tegen ongeveer driekwart van het gemiddeld verdiende loon.
Volgens de huidige wetgeving zal dat in 2022 gestegen zijn naar 67 jaar. "In nog geen tien jaar tijd is de leeftijd waarop politiemensen gebruik kunnen maken van een financieel vergelijkbare pensioenmogelijkheid dus met maar liefst zeven jaar omhooggegaan", schrijven de vakbonden.

HOOGRISICOBEROEP

"Politiewerk is een hoogrisicoberoep waarbij zowel fysiek als mentaal het uiterste wordt gevraagd van politiemensen. Van hen wordt gevraagd om onder deze omstandigheden steeds langer door te werken." De vakbonden vinden dat onacceptabel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.