Instellingen

Inspectie legt ATM dwangsom op voor vervuilde grond Westdijk

ATM in Moerdijk
ATM in Moerdijk © RTV Utrecht / Rik Dogger
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het bedrijf dat de vervuilde grond voor de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg heeft geleverd een dwangsom opgelegd. Dat meldt de inspectie aan RTV Utrecht. Het bedrijf, ATM uit Moerdijk, bevestigt de dwangsom.
"Het gaat om vier dwangsommen van samen ruim honderdduizend euro's", aldus de inspectie. Volgens de inspectie maakt ATM de grond niet goed schoon en lichten ze hun afnemers er verkeerd over in.

VERSCHIL VAN INZICHT

ATM spreekt de beschuldigingen tegen en betreurt het ook dat de last onder dwangsom nu al op straat ligt. Volgens directeur Jacques de Jong is het een zaak tussen het bedrijf en de inspectie, zolang er nog bezwaar en beroep mogelijk is. De directeur zegt dat het gaat het om een verschil van inzicht. Ook denkt hij dat de inspectie een proefproces wil uitlokken. "Ik sta voor 100% achter mijn grond."
ATM reinigt vervuilde grond. Die grond verkopen ze in drie klassen. "Wonen, industrie en achtergrondwaarden. De grond die gebruikt is bij de dijkverhoging heeft de klasse industrie", legt De Jong uit. Hij voelt zich niet verantwoordelijk voor de vervuiling van de Westdijk en zal ook bezwaar aantekenen tegen dwangsom.

RAADSVERGADERING

In de grond zitten hoge concentraties
. Het waterschap heeft al geëist dat de grond wordt weggehaald en de gemeenteraad van Bunschoten praat vanavond in een
over de vervuilde grond. De raad en het college komen hiervoor eerder terug van hun zomerreces.

ATM reageert op dwangsom

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.