Verdachte van plofkraak Duitsland aangehouden in Hoograven

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Hoograven is een verdachte van een plofkraak in Duitsland aangehouden. Twee wijkagenten kwamen de man tegemoet rijden op de Hooft Graaflandstraat.
De 23-jarige Nieuwegeiner stond internationaal gesignaleerd als verdachte van een profkraak in 2016 in het Duitse Mönchengladbach. Een van de agenten herkende de man, waarna de achtervolging werd ingezet. De verdachte is even verderop in Kanaleneiland aan de kant gezet. Volgens de wijkagenten ging de man "zonder problemen" mee naar het bureau. Hij is daarna overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten.
Het is niet de eerste verdachte van een plofkraak die in Utrecht wordt opgepakt. Vrijdag werd ook al een verdachte aangehouden, nadat eerder twee Utrechters in Venlo tegen de lamp liepen. In juli eindigde een achtervolging van enkele verdachten nog met een crash van de vluchtauto op het Anne Frankplein.
Plofkrakers uit Utrecht hebben een voorkeur voor het westen van Duitsland. Ze blazen daar een geldautomaat op en rijden vervolgens op hoge snelheid terug naar Nederland. Volgens de Duitse politie gaat het om zo'n 200 mannen uit Utrecht en omgeving, van wie er veel in Overvecht en Kanaleneiland wonen. De plofkrakers hebben een voorliefde voor Audi's. Vandaar dat de groep ook wel de Audibende wordt genoemd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.